Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih...
V redu
Nakupovalni voziček Prijavi se | Registriraj se Nakupovalni voziček Vaša košarica je prazna
 
Facebook Twitter Instagram YouTube Pinterest
 

JADRANJE

Ko se predajamo užitkom na barki, je izjemno pomembno, kakšna oblačila imamo na sebi.

Že v starih časih so pomorci dajali velik pomen opremi in zaščitnim oblačilom. Oblečeni so bili v težka skrbno stkana volnena oblačila, usnjena pokrivala pa so bila prepojena z živalskim lojem in podložena z ovčjo dlako. Kljub temu, da so jih ta oblačila varovala pred slabim vremenom, so imela eno slabo lastnost: vpijanje vlage. Samo predstavljamo si lahko, kako težko je bilo nositi vso to težko in premočeno obleko več dni ali celo tednov, brez da bi jo lahko kje posušili ali preoblekli.

Pri jadranju je izjemnega pomena, da ostanemo suhi. Podhladitev telesa s posledicami lahko zmanjšuje moč, zmožnost opažanja, reakcijo ter delovno aktivnost, povečuje pa občutljivost telesa na poškodbe in bolečine.

Iznajdba sintetičnih materialov visoke tehnologije v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja je privedla do prvega pravega razvoja jadralnih delovnih oblačil. Danes lahko na tržišču najdemo široko paleto le-teh. Da pa bi vedeli, katero oblačilo je primerno za nas, moramo poznati vrste jadranja – poletno/zimsko, regatno ali potovalno).


 

Delitev jadralne opreme

Glede na zahtevnost in namen uporabe se jadralna oprema deli na:

  • OCEAN: oprema, ki je najdražja; za delo v najtežjih klimatskih pogojih (zahtevnejša križarjenja in regate).
  • OFFSHORE: oprema, primerna za zahtevnejše pogoje; križarjenje in regate v vseh vremenskih pogojih in časih.
  • INSHORE: oprema namenjena toplejšim, poletnim časom; dopustniška križarjenja, krajše in daljše regate.
  • COASTAL: oprema za malce zahtevnejše pogoje.
  • CASUAL: modno-športna oblačila za vsakdanjo nošenje.
  • DODATKI: zimski in letni škornji, suhi čevlji, rokavice, kape, podkape, sončna očala, torbe, ure,…
 

HH jadralna oblačila

Helly Hansen od leta 1877 pomaga ljudem preživeti, delati in se kosati z naravo in njenimi vplivi. Del njihove kolekcije predstavljajo tudi jadralna oblačila.

Oblačila Helly Hansen Watersport so oblačila, namenjena aktivnostim na in ob vodi, ki jih poleg dizajna močno oblikuje predvsem material. To je Helly Hansen z množico pomembnih, uporabnih podrobnosti, kot so svetlobno odbojni detajli, varjeni šivi (nekateri poudarjeni na zunanji strani), žepi z zadrgami, zaščita za brado, vrvica v robu. Skratka malenkosti, podrobnosti, ki odlikujejo tehnično dovršena »jadralna« oblačila.
 

OCEAN RACING OBLEKA

Ocean Racing obleka nudi popolno zaščito tudi v najneprizanesljivejših morskih razmerah. Z vodotesnimi Dynant sprednjimi zadrgami, notranjo neoprensko prevleko, ovratnikom in manšetami iz lateksa ter Helly Hansen® tehnologijo dobimo popoln zaščitni plašč za celo telo. Kolekcija je bila zasnovana in oblikovana z Ericsson jadralno ekipo.