Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih...
V redu
Nakupovalni voziček Prijavi se | Registriraj se Nakupovalni voziček Vaša košarica je prazna
 
Facebook Twitter Instagram YouTube Pinterest

NAGRADA ZA ODLIČNOST

Leta 1878 je Helly Juell pripotoval v Pariz Expo s kolekcijo vodotesnih oblačil. Na podelitvi je osvojil diplomo za odličnost.

Pred 19.stoletjem so izvažali oblačila na Dansko in Švedsko, nekaj let kasneje pa še v Anglijo, Južno Afriko in v Čile. Razviti so bili novi postopki za nanašanje olja, ki so bili v uporabi do konca 2.svetovne vojne.

Delavci v Helly Hansenu so bili izjemno ponosni na njihovo podjetje. S svojo vztrajnostjo in delavnostjo so si v skupnosti prislužili veliko spoštovanja.

Leta 1914, po smrti Helly Juell Hansena, je vodenje podjetja prevzel njegov sin Helly Hansen. V času vodenja njegovega očeta je trgoval v Angliji in Nemčiji, kar mu je kasneje pomagalo pri ohranjanju modernega stila, hkrati pa je še naprej odločno in vztrajno vodil podjetje po ostrem robu inovacij – kot njegov oče.

Leta 1924 je bilo razvito novo blago – Linox. Vrhnja plast blaga je bila blesteča in privlačna in kar je najboljše – bila je nelepljiva. V naslednjih 30 letih so ime Linox zamenjali z oznako PVC (polyvinyl chloride). Oblačila iz trpežnega Linoxa so bila narejena za delo v industriji, gradbeništvu, inženirstvu in za ribolov.