Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih...
V redu
Nakupovalni voziček Prijavi se | Registriraj se Nakupovalni voziček Vaša košarica je prazna
 
Facebook Twitter Instagram YouTube Pinterest

RAZVIJANJE PLASTI

Helly Hansen je bil prvi, ki je svetu predstavil velur!

Fibrepile je naredil preboj na trg »outdoor« kolekcije in na trg delovnih oblačil. Ta nova izolacijska plast je bila topla, lahkotna in hitrega sušenja – idealna za nošenje pod vodotesnimi oblačili. Fibrepile omogoča tudi zaščito proti snegu in rahlem dežju, hkrati pa po številnih pranjih še vedno ostaja trpežno in toplo.

Plastna zaščita pa je dobila dokončni pomen leta 1970, ko so razvili program LIFA. Italijanski raziskovalec je raziskoval vrtenje preje iz polipropilenskega vlakna. Leta 1963 je za svojo iznajdbo prejel Nobelovo nagrado. Polipropilen je čudežno vlakno, ki je surovinski sestav aktivnega perila LIFA. Kožo ohranja suho in jo greje na principu potiskanja vlage stran od telesa. Idealno za zunanje delavce in aktivnosti na terenu.
LIFA je tako ustvarila rojstvo Večplastne zaščite – 3-slojni sistem.

Ko so nagrade in inovacije začele deževati, so v podjetju dobili še večji zagon za razvijanje. Leta 1980 so svetu predstavili predušen, vodoodporen sistem imenovan Helly Tech.

Razvoj predušnih, vodotesnih jopičev je imel velik vpliv na celotno kolekcijo. Vsak, ki se aktivno ukvarja s športom, pričakuje, da bodo oblačila, ki jih nosi, dejansko delovala z njim in ne proti njemu.

Na začetku je proizvodnja v podjetju Helly Hansen temeljila na ribiških vodotesnih oblačilih, danes pa načrtujejo še tehnična oblačila – osnovno, toplotno in zaščitno plast, oblačila namenjena športu na prostem, oblačila iz jadralnega programa in delovna oblačila.

V naslednjih 20 letih je družba rasla z izjemno hitrostjo – sanje
Helly Juell Hansena so se začele uresničevati.