Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih...
V redu
Nakupovalni voziček Prijavi se | Registriraj se Nakupovalni voziček Vaša košarica je prazna
 
Facebook Twitter Instagram YouTube Pinterest

WWTW EKSPEDICIJA

320 KM POTI, 5 TEDNOV, 4 POŽRTVOVALNI EKSTREMISTI, 1 SVETOVNI REKORD

Marca lansko leto sta se dva ekstremna pohodnika podala na neverjetno pot, kar doslej ni uspelo še nikomur: skupaj z amputiranima vojakoma sta dosegla najsevernejšo točko našega planeta. Pohod na Severni pol je organizirala dobrodelna organizacija Hoja z ranjenimi, katere pokrovitelj je angleški princ Harry. Pri pohodu sta sodelovala dva vojaka, ki so jima morali v preteklosti amputirati roko ali nogo. S tem sta postala prva t. i. ranjena vojaka, ki sta osvojila Severni pol. Njihov namen je bil zbrati sredstva za pomoč mladim amputiranim vojakom, ki zaradi svoje poškodbe ne morejo najti primerne zaposlitve.

Dnevno so prehodili do 12 ur, in to ob temperaturah 50 stopinj pod ničlo, s seboj pa so prenašali do 100 kilogramov težke sani! Skozi celotno ekspedicijo na Severni pol so jih spremljale ekstremne vremenske razmere, kot so ledeni veter, led, mraz ter sneg. Intenzivne arktične razmere lahko hitro povzročijo telesno in duševno izčrpanost, zato je oprema izjemno pomembna za varno in uspešno opravljeno odpravo. Organizacija je morala tako najti pravo blagovno znamko, ki je varovala požrtvovalne pohodnike na njihovi poti. Izbrana je bila blagovna znamka HELLY HANSEN, ki se lahko pohvali s številnimi priznanji na področju športno-tehničnih oblačil in obutve. Pohodniki so bili oblečeni v najboljša gorska oblačila blagovne znamke Helly Hansen – oblačila ODIN. Kolekcija vsebuje najvišjo raven zaščite, ki jo ponuja blagovna znamka – Helly Tech® O2 (najmanj 20.000 mm vodnega stolpca, 20.000 g/m2/24 predušnosti, PU-laminacija), in je namenjena najzahtevnejšim ekstremnim razmeram. V letu 2008 so zanjo prejeli prestižno nagrado RED DOT DESIGN AWARD, v letošnjem letu pa so bili pri svetovno znani reviji Outside izbrani za GORSKO OPREMO LETA 2011-12.

Helly Hansen je v zadnjih mesecih pred odhodom tesno sodeloval z organizacijo Hoja z ranjenimi. Treba je bilo pripraviti pravo opremo za ekspedicijo in jo prilagoditi vsakemu posamezniku, da ustreza njegovim fizičnim sposobnostim. Vodja polarne odprave je bil ambasador blagovne znamke Helly Hansen, Inge Solheim. Inge velja za enega najboljših svetovnih gorskih vodnikov, saj že več kot deset let vodi odprave na najzahtevnejša območja na svetu. Pri podvigu so mu stali ob strani še Henry Cookson ter ustanovitelja organizacije Hoja z ranjenimi, Simon Dagleish ter Edward Parker.

Blagovna znamka Helly Hansen se je skozi vsa svoja leta naučila kljubovati silam narave. Njeno poslanstvo je oblikovati popolno opremo in oblačila za tiste trenutke, ko nas vremenski pojavi izzivajo, da pokažemo, koliko zmoremo.

Več o sami ekspediciji si lahko preberete na spletnem naslovu:
www.walkingwiththewounded.org.uk

 

Princ Harry v oblačilih Helly Hansen.