Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih...
V redu
Nakupovalni voziček Prijavi se | Registriraj se Nakupovalni voziček Vaša košarica je prazna
 
Facebook Twitter Instagram YouTube Pinterest

ZGODOVINA

Kapitan Helly Juell Hansen je pri svojih 35 letih že 20 let svojega življenja namenil morju. Če je kdo občutil, kako je biti premočen, premražen in obupan, potem je bil to vsekakor on. Leta 1877 se je odločil, da bo naredil temu konec in izboljšal to neudobno stanje. In tako je bila zaščita za delavce na poti.

Ribič Helly in njegova žena Maren Margrethe sta zbrala zalogo hrapavega platna in lanenega olja. Iz tega sta oblikovala in zašila jopiče, hlače in »sou'wester« kape za na morje. Helly Juell je nato nanesel na oblačila olje in jih posušil pred odprtim ognjem.

Helly Hansenova nepremočljivost je požela velik uspeh. Na začetku, leta 1877, so proizvedli in prodali 2000 artiklov - od oblačil do posebnih prevlek za šotore. Znotraj nadaljnjih 5 let je ta številka zrasla na 10.000. Visoka kakovost, združena s pravo ceno, je postala zmagovalna kombinacija.

Uradno so začeli poslovati leta 1877. Helly Hansen se je že uveljavil, vendar pa je še vedno iskal poti za širjenje blagovne znamke na ostala, nepoznana območja.

Testiranje izdelkov, preden so bili predstavljeni trgu, je bil ključ do uspeha. Helly Hansenove tehnične specifikacije so bile izvrstne. Kljub visokim cenam se povpraševanje ni ustavilo, ampak se je zgodilo ravno nasprotno – še bolj je začelo naraščati.

 

PREBOJ V TEKSTILNI INDUSTRIJI

V letu 1931 je bilo lansirano novo blago – Lin-O-Let. Gre za izjemno tanek in lahek material, ki je bil predstavljen v številnih barvnih odtenkih, namenjen ženskim in otroškim vodotesnim oblačilom. Tako se je začel nov trend v tekstilni industriji.

Blagovna znamka je doživela največji preboj leta 1949, ko je bil razvit Helox. To izjemno tanko blago prosojnega PVC-ja so všili v vodotesne plašče in klobuke, ter s tem dosegli veliko prodajno uspešnico. Več kot 30.000 Helox plaščev je bilo narejenih vsak mesec.

Plarex, različica Heloxa, okrepljena z blagom, je bila razvita za kolekcijo Workwear (delovna oblačila). Šlo je za nekoliko bolj trpežno, vodotesno oblačilo.

 

 

Helly Juell Hansen

 

Prva ribiška zaščitna obleka