Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih...
V redu
Nakupovalni voziček Prijavi se | Registriraj se Nakupovalni voziček Vaša košarica je prazna
 
Facebook Twitter Instagram YouTube Pinterest

HH odgovoren do puha!

10. November 2014

S pomočjo globalnega standarda certificiranja so se blagovne znamke odločile, da bodo zagotavljale humano ravnanje z živalmi, iz katerih pridobivajo perje in puh za oblačila in druge izdelke.

21.10.2014

Textile Exchange - svetovna neprofitna organizacija, ki si prizadeva za odgovorno izdelovanje tekstilnih izdelkov, je danes oznanila, da so blagovne znamke H&M, Eddie Bauer, The North Face, Marmot, Mammut, Helly Hansen, Outdoor research, DownLinens, Down˛Feather Co in druge vodilne mednarodne družbe na področju modnih oblačil, posteljnih prekrival, outdoor oblačil, sprejele RDS -Responsible Down Standard - »Standard odgovornega puha«. Gre za neodvisni standard, ki se lahko uporabi pri katerikoli verigi dobaviteljev perja »vodnih« ptic. Standard naj bi pomagal zagotavljati humano ravnanje z živalmi od vzreje do končnega izdelka. Cilj RDS-ja je omogočiti sledljivost in spremeniti celotno industrijo puha in perja, ne le posameznega dobavitelja.

Nekatere blagovne znamke so se obvezale, da bodo uporabljale potrjen puh v svojih izdelkih že v sezoni Zima 2015/16.

RDS, ustanovljen januarja 2014, je najbolj vsestranski, mednarodni, neodvisni standard za dobrobit živali in sledenje puha in perja, ki se uporablja za proizvodnjo.

Puh, ki ga dajejo race in gosi, vzrejene večinoma za potrebe živilske industrije, ostaja najbolj kakovostna surovina za oblačila, posteljna pregrinjala in izdelke za dom. Zaradi pozornosti, ki so jo vzbudila društva za zaščito živali v zvezi s puljenjem perja živim živalim konec leta 2012, so se nekatere blagovne znamke skupaj s Textile Exchange organizacijo in Control Union Certification (uveljavljen neodvisni izdajalec certifikatov) odločile poostriti nadzor in pričeti izdajati potrdila pridelovalcem surovin v Evropi, Aziji in ZDA. To vključuje tesno sodelovanje z vodilnima izdelovalcema puha in perja Allied feather & Down in Downlite.

Odgovorni pri združenju «Poštena industrija« (Industry Integrity) so naredili široko raziskavo in obiskali pridelovalce v oddaljenih krajih Evrope in Azije, da bi le-ti popolnoma razumeli zahtevane pogoje. S tem, ko bo več blagovnih znamk sprejelo standard RDS, bodo izboljšani pogoji za živali in sledljivost surovin v verigah dobaviteljev. V celoten proces nadzora so vključene organizacije kot so Evropsko združenje izdelovalcev »Outdoor« oblačil in organizacija za zaščito živali Four Paws- štiri tačke.

Z obvezo k boljši sledljivosti z RDS blagovne znamke prevzemajo več odgovornosti pri skrbi za živali. Four Paws organizacija je zadovoljna, da blagovne znamke zagotavljajo, da na farmah, kjer pridobivajo puh in perje, le-to ni puljeno na živih racah in goseh, ter da se povečuje nadzor nad ravnanjem z živalmi.

Puh in perje tradicionalno pridobivajo iz vodnih ptic, namenjenih za prehranjevanje. Osnovna naloga RDS je preprečevanje nasilnega krmljenja in puljenja perja na živih živalih.

ZADNJE NOVICE

 
SCOUT PROFLIS JOPA
20. September 2018
 
HERITAGE KOLEKCIJA
6. September 2018
 
OBUTEV
17. Avgust 2018
 
PRODAJALNE SPORT SPIRIT
1. Junij 2018
 
SKAGEN KOLEKCIJA
31. Maj 2018

ARHIV NOVIC

 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012