Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih...
V redu
Nakupovalni voziček Prijavi se | Registriraj se Nakupovalni voziček Vaša košarica je prazna
 
Facebook Twitter Instagram YouTube Pinterest

Lahki, vsestranki jopiči iz puha!

3. Oktober 2013

VERGLAS KOLEKCIJA
Kolekcijo sestavljo oblačila iz najkvalitetnejšega gosjega puha, podjetja Allied (več o puhu najdete spodaj na tej strani). Gre za vodilno svetovno podjetje na področju predelovanja puha in perja. Stisnejo se na majhen volumen. Lahko izbirate med tremi različicami tankega, lahkega puh oblačila, ki ga nosite samostojno ali kot dodatno toplotno plast. Praktičen za na pot in kot modno urbano oblačilo.

Značilnosti: 
- Pertex microlight ripstop material (izredno lahek ovoj za puh)
- DWR obdelava
- Allied puh evropskih gosi
- Fillpower 700+, razmerje 85/15
- YKK Vislon zadrga spredaj
- YKK zadrge na žepih
- v spodnjem robu zatezna vrvica
- elastičen rob rokava

 


     VERGLAS DOWN IZOLATOR JOPIČ - moški                        


 

                                               >> Spletni nakup 


VERGLAS DOWN IZOLATOR JOPIČ - ženski
                                   

                                                  >> Spletni nakup

 
VERGLAS DOWN IZOLATOR BREZROK. - 
moški    

                                                   

 

 

 

 

 

 

 

                                                  >> Spletni nakup

                   VERGLAS DOWN IZOLATOR BREZROK. -ženski

                                                                      

                                                           >> Spletni nakup
   


ALLIED PUH –VRHUNSKA KVALITETA, NARAVNA TOPLOTA, TRAJEN VOLUMEN

ALLIED FEATHER&DOWN CORPORATION  iz ZDA  je vodilni na področju predelovanja puha in perja. So prvi predelovalci puha, čigar puh je antialergen (veliko ljudi je alergičnih na puh). ALLIED izdelki imajo neodvisni BLUESIGN certifikat.

Puh imajo vodne ptice, kot so race in gosi. Puh in perje zelo dobro izolirata telo, saj zadržita mirujoči zrak, ki ga nato telo ogreje. Peresa iz puha so skoraj tridimenzionalna in imajo veliko kljukastih in zračnih niti, ki vpijajo vlago in ohranjajo telo suho. Perje je narejeno iz roževine, razvilo pa se je iz lusk plazilcev. Je dvodimenzionalno in prekriva puh, da bi ga zaščitil pred zunanjimi vplivi.

Puh je izključno bio-izdelek. Kvaliteta puha je odvisna od krme, s katero krmijo ptice. Najkvalitetnejši puh imajo madžarske gosi, ki jih v osnovi vzrejajo za prehrano. Perje in puh sta stranska produkta. Ker pa je po vsem svetu čedalje manj ljudi, ki se prehranjujejo z mesom, se zmanjšuje količina vzrejenih živali, s tem tudi gosi in rac. Po drugi strani pa narašča cena vzreje gosi, potrebe tržišč po puhastih oblačilih pa so v zadnjih letih čedalje večje. Tudi zato je v zadnjih letih cena puha zrasla.

ALLIED uporablja samo puh s trebušnega dela madžarskih gosi, ki so dosegle ravno pravšnjo starost za zakol, njihov puh pa še ni prešel v perje. Gosi oskubejo,  puh sterilizirajo in operejo v najmanj 13-ih vodah, da ga očistijo, kolikor je mogoče. Detergent, ki ga ALLIED uporablja, ima Bluesign potrdilo. Po številnih pranjih in sušenjih puh s pomočjo magnetov očistijo še prahu in drobnih delcev, ter stisnjenega in varno spakiranega pošljejo izdelovalcu oblačil.

Vemo, da nas ne greje puh, ampak zračni prostor, ki ga puh ustvari okoli nas. Bolj, ko je puh prožen, več je tega prostora in boljša je izolacija. Kvaliteta puha se meri po njegovi velikosti, in sposobnosti posameznih delcev, da ujamejo zrak. Pri oblačilih je ta vrednost navadno izražena kot »Fillpower« v številkah od 500 do 900. Višje je to število, boljša je izolacija.

Helly Hansen bo za svoja oblačila v kolekciji Zima 2013 uporabljal puh razredov 550, 700 in 800.

 V katalogu, kot tudi na samih oblačilih je povsod, kjer sta uporabljena ALLIED puh in perje, to označeno.

 

ZADNJE NOVICE

 
SCOUT PROFLIS JOPA
20. September 2018
 
PRODAJALNE SPORT SPIRIT
7. September 2018
 
HERITAGE KOLEKCIJA
6. September 2018
 
OBUTEV
17. Avgust 2018
 
SKAGEN KOLEKCIJA
31. Maj 2018

ARHIV NOVIC

 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012