Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih...
V redu
Nakupovalni voziček Prijavi se | Registriraj se Nakupovalni voziček Vaša košarica je prazna
 
Facebook Twitter Instagram YouTube Pinterest

Lutka princa Harryja v oblačilh Helly Hansen!

21. November 2013

Helly Hansen je ponosni uradni opremljevalec dobrodelne odprave Walking With the Wounded- Pohod z ranjenci
Vir: The Daily Mail, BBC news

Princa Harryja in ranjene vojake je množica pospremila s Trafalgar Squara v Londonu na njihovo neverjetno dirko na južni pol (upajo, da ga bodo dosegli do božiča)

Princa Harryja in ranjene vojake in vojakinje, s katerimi se podaja na pot proti južnemu polu, je na Trafalgar Squaru v Londonu toplo pospremila množica ljudi. 29-letni član kraljevske družine in njegova ekipa pustolovcev so bili pred startom 335 km izziva na Trafalgar Squaru, nakar so se odpravili v Cape Town v JAR, kjer se pripravljajo na začetek pohoda proti južnemu polu. Čeprav je bil vedno “mož akcije”, je ta izziv njegova najtežja preizkušnja doslej. Na poslovilni prireditvi je dejal, da bo odprava dokazala, da tudi če si izgubil nogo ali roko, naj si bo da si bil ranjen kot vojak ali civilna oseba, ali si sicer prebolel kakšno bolezen, lahko dosežeš vse, če se osredotičiš na nek cilj. Odprava bo tudi osvetlila pogum mož in žena, ki so bili ranjeni v službi domovine.

Harry, sicer pilot vojaškega Apache helikopterja, bo član ekipe petih Britancev, ki se bodo v dirki proti najjužnejši točki zemlje borili proti dvema ekipama iz ZDA in Commonwealtha. Na maratonski preizkušnji bodo prehodili 335 km v temperaturah do -50°C, medtem ko bodo vlekli arktične sani, težke več kot 68 kg. Med pripravami je princ Harry, ki je bil na vojaški dolžnosti tudi na bojišču v Afganistanu, prenočeval v  vojaških preizkusnih hladnih komorah. On in njegovi sotekmovalci, ki so vsi izgubili okončine v bojih v Afganistanu, so bili izpostavljeni mrazu do -35°C in simulaciji vetra s hitrostjo 72 km/h. Na Antarktiki bodo po pričakovanju ekipe izpostavljene tudi nižjim temperaturam in močnejšim vetrovom.

Pričakujejo, da bodo potovali med 15 in 20 km na dan in s sabo vlekli 70 kg težke sani. Po vsej verjetnosti se bodo na poti soočali z ledeniškimi razpokami, premikajočimi se ledenimi ploščami, ledeniki in snežnimi viharji.

O področju, na katerega se podajajo, je prince Harry dejal: “Antarktika je edini kraj na zemlji, ki je še vedno takšen, kot bi moral biti. Tudi če je ne bomo ukrotili, vam zagotavljam, da se bodo fantje in dekleta za mano na vso moč trudili."

Dirka se začne 30. novembra, tekmovalci pa pričakujejo, da bodo južni pol dosegli 16. decembra.

Ob tej priložnosti so v Londonskem muzeju voščenih lutk Madame Tussaud odkrili lutko princa Harryja, oblečenega v Helly Hansen oblačila, s kakršnimi bo na poti proti južnemu polu.

               

 

 

ZADNJE NOVICE

 
SCOUT PROFLIS JOPA
20. September 2018
 
PRODAJALNE SPORT SPIRIT
7. September 2018
 
HERITAGE KOLEKCIJA
6. September 2018
 
OBUTEV
17. Avgust 2018
 
SKAGEN KOLEKCIJA
31. Maj 2018

ARHIV NOVIC

 
2016
 
2015
 
2014
 
2013
 
2012