Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih...
V redu
Nakupovalni voziček Prijavi se | Registriraj se Nakupovalni voziček Vaša košarica je prazna
 
Facebook Twitter Instagram YouTube Pinterest

TBS

 
Predstavitev
PREDSTAVITEV
ZGODOVINA
 
Kolekcija
KOLEKCIJA
JADRALNA OBLAČILA
OBLAČILA ZA PROSTI ČAS
OBUTEV
 
Materiali in tehnologija
MATERIALI IN TEHNOLOGIJA
TBS TECH
 
Michel Desjoyeaux
TBS IN MICHEL DESJOYEAUX

TBS IN MICHEL DESJOYEAUX

Državljanstvo: Francosko
Rezidenca: La Forêt Fouesnant (Finistère)
Rojstni podatki: 16.7.1965, v mestu Concarneau
Dosežki: zmagovalec na Vandée Globe regati 2000-01
Jadrnica: Foncia
Spletna stran: http://www.teamfoncia.com
Status: poročen, 3 otroci

 

 

Je še vedno potrebno predstaviti tega gospoda? Michel Desjoyeaux velja v jadranju to, kar velja Bruce Springsteen v rock'n'rollu. Preprosto je »The boss«!

Je legenda v transoceanskem samotarskem jadranju in priznan strokovnjak, ki s svojim znanjem pomaga razvojni ekipi. Sodeloval je pri zasnovi jadralnih manevrov in navigacijskega kota v notranjosti jadrnice za enostavnejše jadranje.

Kljub vsemu blišču in slovesu pa še vedno ostaja preprost in skromen. Lahko rečemo, da velja za najbolj častnega jadralca na celem svetu. Skoraj noben napredek v panogi ni bil ustvarjen brez njegove prisotnosti. Širina njegovega znanja je resnično velika.

Njegova spretnost pri jadranju se lahko poistoveti s hitrostjo, varnostjo in hkrati popolnostjo, katero je skoraj nemogoče ujeti.

Leta 1996 je podpisal partnerstvo z blagovno znamko TBS.

 

 

»Profesor«, kot ga večkrat poimenujejo, je pravi velikan med dosežki

  • 3-kratni zmagovalec regate Figaro Single-handed Race
  • Na treh zaporednih legendarnih jadralnih regatah je osvojil 1. mesto: 2000-01 regata Vandée Globe, leta 2002 regata Route du Rhum in leta 2004 regata Transat.

Kljub temu, da dosega neverjetne uspehe na največjih regatah, se še vedno rad udejstvuje tistih tekmovanj, po katerih je prijadral v ta jadralni svet.

Z novim plovilom Foncia imajo pri ekipi jasno zastavljene cilje in resnično lahko verjamemo, da bo Michel Desjoyeaux tisti, ki bo pri uresničitvi le-teh stal v prvi vrsti.