Na spletni strani uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovost vsebin. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih...
V redu
Nakupovalni voziček Prijavi se | Registriraj se Nakupovalni voziček Vaša košarica je prazna
 
Facebook Twitter Instagram YouTube Pinterest

TBS

 
Predstavitev
PREDSTAVITEV
ZGODOVINA
 
Kolekcija
KOLEKCIJA
JADRALNA OBLAČILA
OBLAČILA ZA PROSTI ČAS
OBUTEV
 
Materiali in tehnologija
MATERIALI IN TEHNOLOGIJA
TBS TECH
 
Michel Desjoyeaux
TBS IN MICHEL DESJOYEAUX
 

ZGODOVINA

Zgodovina TBS izhaja iz sredine 70-ih let prejšnjega stoletja, ko je veliki francoski izdelovalec čevljev v svojem oddelku razvil umetno snov za teniška igrišča imenovano Terre Battue Synthétique (obstojna sintetična podloga).

Tako lahko pravilno sklepamo, da je bil prvi proizvod pri blagovni znamki TBS teniški čevelj. To so bili prvi čevlji proizvedeni pri Technisynthése, pri katerih so uporabili popolnoma nov dizajn in PU laminacijo.

TBS prihaja iz francoske regije Loire Valley, v bližini modnega središča mesta Cholet, kjer Atlantski ocean privablja številne ljubitelje navtike. To je tudi glaven razlog, zakaj je TBS tako inovativen, kreativen in izkušen pri oblikovanju jadralne kolekcije.

Začetki so bili vsekakor posvečeni igralcem in ljubiteljem tenisa. V notranjosti teniškega čevlja so oblikovali ortopedski vložek, ki se je razlikoval za moške in ženske modele. S svojo tehnologijo so v to panogo vnesli popolno revolucijo.

TBS je bil tako prvi izdelovalec čevljev, ki je z dodajanjem zračnih blazinic v čevlje dosegel absorbiranje in oddajanje energije, ki se ustvari pri hoji. V 80.letu prejšnjega stoletja so iznašli »forced-air« teniški čevelj, pri katerem se doseže izjemna ventilacija. S tem se izognemo raznim obolenjem in mehurjem na stopalih.

80.leta prejšnjega stoletja so bila za podjetje izjemno produktivna, saj so predstavili tudi jogging čevelj z inflatable in prilagodljivim podplatom. TBS je predstavil to iznajdbo veliko pred svojimi največjimi konkurenti - izdelovalci športnih obutev iz ZDA.

Kmalu zatem so svoje znanje prenesli izven športnega področja in tako začeli izdelovati čevlje za prosti čas, hkrati pa v proizvodnjo dodali tudi jadralno kolekcijo. Jadralne čevlje so želeli narediti povsem drugačne po izgledu od tedanjih ameriških modelov, ki so bili v tistem času najbolj prodajani. Z novimi čevlji so dosegli popolno mehkobo z edinstveno obliko, hkrati za zagotovili tudi antibakterijsko zaščito.

Združili so znanje iz ortopedskega oddelka, ki je imelo dolgoletne izkušnje o oblikah stopal in podplatov ter na drugi strani dodali novo tehnologijo vbrizgavanja sintetičnega materiala, ki je omogočala proizvodnjo podplatov iz dveh različnih gostot materiala. Vrhnji mehkejši del se je sedaj lahko združil s tršim obstojnim podplatom, kar je omogočilo udobje pri nošenju čevlja in hkrati daljšo obstojnost.

Dodali pa so še večjo paleto barv, ki je poskrbela za še boljšo prepoznavnost.

Čevelj se je imenoval YOLE. Pri njegovi izdelavi je sodeloval voznik katamarana Pierre Follenfant, ki je prepoznavnost blagovne znamke ponesel daleč čez oceane.

Prodaja jadralnih čevljev YOLE je požela neverjeten uspeh. Ljudje so jih kupovali ne samo za jadranje, ampak tudi za prosti čas, saj je bil njihov izgled izjemno privlačen. Leta 1986 pa je podjetje doživelo popoln uspeh. V tem letu so prodali več kot 300.000 parov te obutve. Razširili so zunanjo trgovino in tako postali generalni izdelovalci jadralnih čevljev v Evropi.

Leto 1989 pa je zaznamoval jadralni čevelj Globex, saj so proizvedli več kot 1,5 milijonov parov. Čevlji Globex so bili in so še vedno najbolj originalni in značilni čevlji, ki predstavljajo blagovno znamko TBS.

TBS je želel poskrbeti za čim večjo prepoznavnost, zato je še naprej sodeloval in sponzoriral svetovno znane jadralce. Leta 1996 so pričeli sodelovanje z Michelom Desjoyeaux, legendo transoceanskega samotarskega jadranja.

Z njim se je oblikoval nov TBS slogan »Everything's fine on the TBS planet« ( Na TBS planetu je vse super).

Kasneje se je TBS razvil v samostojno blagovno znamko, ki poleg čevljev ponuja široko in barvito kolekcijo za ženske in moške. Tako kot pri čevljih so tudi pri oblačilih obdržali ugled in izbrali inovativne kvalitetne materiale, široko paleto barv, kvalitetno izdelavo ter predanost udobju.